Ideje

Najlepše stvari je pogosto težko ubesediti. Dolina Soče je takšna; za številne je najlepši del Slovenije. Smaragdna Soča, ena najlepših evropskih rek, ji je z belimi prodišči, ki se vijejo ob njej in se skorajda bleščijo v sicer pretežno zeleni pokrajini, vtisnila neizbrisljiv pečat. Zato je tukaj nekaj idej za izlet, ko končamo z aktivnostmi:

 1. Slap Boka: najveličastnejši slovenski slap, ki pada dobrih sto metrov v globino, širok pa je skoraj dvajset metrov. Še zlasti bogat z vodo je spomladi, ko se v visokogorju topi sneg, in po močnejšem deževju.
  Oddaljenost od TOP športnega centra: 500 m.
 2. Smučišče Kanin: najvišje smučišče v Sloveniji z najlepšimi razgledi - na Alpe in Jadransko morje. Gondolska žičnica vas pripelje iz Bovca na višino 2200 metrov. Kanin je tudi idealno izhodišče za poletne visokogorske izlete. Povezan je z Italijo, Sello Neveo.
  Oddaljenost od TOP športnega centra: 7 km.
 3. Ravelnik: muzej na prostem, tam, kjer je bila prva obrambna črta avstro-ogrske vojske na Bovškem. Krožna pot povezuje očiščene in obnovljene strelske in povezovalne jarke, bunkerje, kaverne, mitralješka gnezda in rekonstrukcije barak.
  Oddaljenost od TOP športnega centra: 8 km.
 4. Trdnjava Kluže: mogočna utrdba na izjemni lokaciji - na robu skalnate soteske nad reko Koritnico in med strmimi pobočji Rombona, Slemena in korita Koritnice. Zdajšnjo podobo je dobila v 19. stoletju, v 20. pa je odigrala pomembno vlogo v soški fronti.
  Oddaljenost od TOP športnega centra: 11 km.
 5. Kobariški muzej: eden najboljših in najzanimivejših slovenskih muzejev z muzejsko zbirko o prvi svetovni vojni. Leta 1993 je bil razglašen za Evropski muzej leta.
  Oddaljenost od TOP športnega centra: 15 km.
 6. Slap Kozjak: eden najbolj slikovitih slovenskih slapov. Do 15-metrskega slapu v odprti podzemni dvorani, ki pada v smaragden tolmun, nas vodi lepa panoramska pot ob Soči, mimo ostankov frontnih linij iz prve svetovne vojne.
  Oddaljenost od TOP športnega centra: 18 km.
 7. Velika in mala korita Soče: ena največjih naravnih dragocenosti doline Soče. Velika korita so dolga 750 metrov in globoka od deset do petnajst metrov, pogled nanje pa je vrtoglav. Mala korita so približno sto metrov dolga, do šest metrov globoka in v najožjem delu komaj meter široka.
  Oddaljenost od TOP športnega centra: 20 km.
 8. Dom Trenta: Informacijsko središče Triglavskega narodnega parka z etnološkim muzejem. V njem je mogoče spoznati kulturno krajino in naravo v Trenti, zanimiva je tudi videoinstalacija o podvodnem svetu reke Soče v štirih letnih časih.
  Oddaljenost od TOP športnega centra: 27 km.
 9. Izvir reke Soče: eden najlepših kraških izvirov v Julijskih Alpah, kopiči pa vode na območju Jalovca, Šit, Travnika in Mojstrovke. Do njega povede urejena in zavarovana steza. Pod njim pa se začenja slikovita Soška pot, ki se konča v Bovcu.
  Oddaljenost od TOP športnega centra: 32 km.
 10. Mangartska cesta: izjemno slikovita in najvišja cesta v Sloveniji, ki se serpentinasto vzpenja na 2055 metrov visoko sedlo pod vršno kupolo Mangarta, pete najvišje gore Julijskih Alp. Zelo priljubljena je tudi med kolesarji.
  Oddaljenost od TOP športnega centra: 33 km.

Galerija

Oglejte si galerijo slik naših dejavnosti.

Kje smo

Lokacija športnega centra in kako priti do nas.

Zakaj Top.si

10 razlogov, zakaj izbrati TOP!

Cenik

Oglejte si cenik naših storitev in paketov.

Ideje

Različne zanimivosti, ki si jih je vredno ogledati.

Vodostaj

Vodostaj: 120 cm
Pretok: 26.96 m3/s
Temperatura: 9.0 °C

Vreme

Vreme 19°C
Podrobno

Vizitka podjetja

Vizitka podjetja